Selecteer een pagina
Vorige week werd het systeem van de centrale reservelijst QVAX uitgetest in Deinze en Roeselare. Ondertussen is de testperiode afgelopen en sinds 13 april maakt ook vaccinatiecentrum Klein Boom gebruik van QVAX om vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel in te vullen. 

Woon je in Bonheiden, Putte of Heist-op-den-Berg? Dan kan je je vanaf dus online registeren voor de reservelijst van ons vaccinatiecentrum. Wanneer er snel mensen nodig zijn om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, kan het vaccinatiecentrum automatisch de mensen oproepen met de hoogste prioriteit. Wie opgeroepen wordt krijgt een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren. 

Hoe werkt het? 

1. Je registreert je online via QVax.be om je op de reservelijst te plaatsen.

Iedereen kan zich inschrijven die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging ontvangen?heeft voor vaccinatie. 

Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, e-mail en telefoonnummer. 

Je duidt?aan op welke momenten je de komende week of weken?beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.? 

2. Het vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst

Het vaccinatiecentrum vaccineert eerst mensen die een uitnodiging tot vaccinatie gekregen hebben. Maar soms komen mensen niet opdagen voor hun afspraak en heeft het vaccinatiecentrum een paar dosissen op overschot. Dan doet het vaccinatiecentrum een beroep op de reservelijst uit?QVax.? 

Het vaccinatiecentrum stuurt via QVAX?een?sms en e-mail?naar de meest prioritaire mensen die op de reservelijst staan om hen te vragen snel naar het vaccinatiecentrum te komen? 

De oproepen gaan eerst naar de?mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.? 

3.?Word je opgeroepen van de reservelijst??Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum 

Krijg je een sms en/of-email? Dan heb je 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen.? 

Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt voor je vaccinatie. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig).? 

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven.? 

Meer informatie via www.laatjevaccineren.be 

Deze website maakt gebruik van cookies  Meer info