Selecteer een pagina

Waarom je laten vaccineren

  1. Home
  2. /
  3. Waarom je laten vaccineren
 

Een besmetting met COVID-19 kan gevaarlijk zijn, voor iedereen.  Ook gezonde, jonge mensen kunnen namelijk ernstig ziek worden van het virus en langdurige klachten oplopen, zoals longschade of lange periode van vermoeidheid. 6% van de mensen die in het ziekenhuis belanden door corona behoort tot de leeftijdsgroep 20-39 jarigen. 19% behoort tot de leeftijdsgroep 40-59 jarigen. Onder de 25- tot 44-jarigen zijn tot nog toe (februari 2021) 96 mensen gestorven.

De eerste gegevens wijzen ondertussen op een verminderde virale lading bij gevaccineerden wanneer ze met COVID-19 in aanraking komen. Ben je gevaccineerd en kom je met het virus in contact, dan ben je niet alleen zelf beter beschermd, maar zal ook je virale lading lager zijn dan als je niet gevaccineerd bent. Dat betekent dat je minder snel andere mensen kan besmetten.

Voor een optimale doeltreffendheid van het vaccin bij de bevolking en het ontstaan van groepsimmuniteit, zou minstens 70% à 80% van de Belgen zich moeten laten vaccineren.
Groepsimmuniteit wil zeggen dat een voldoende grote groep mensen weerstand heeft opgebouwd tegen het virus, waardoor het niet meer of nog maar zeer moeilijk kan circuleren. Zo zal het virus geen kans meer krijgen om zich massaal te verspreiden met als gevolg een minder zware last op de zorgsector en minder ingrijpende (lockdown) maatregelen. We beschermen hiermee tevens de personen die zich niet kunnen laten vaccineren.
Hoe sneller de vaccinatiegraad stijgt, hoe sneller ook de maatregelen versoepeld kunnen worden.

Deze website maakt gebruik van cookies  Meer info