Selecteer een pagina

Niet iedereen kan naar het vaccinatiecentrum komen. Voor die mensen is er de mogelijkheid tot een thuisvaccinatie. De beslissing om een thuisvaccinatie te doen wordt in overleg gedaan met jouw huisarts. Let op! Het vaccin is altijd gratis, ook als je thuis gevaccineerd wordt. De huisarts kan wel een huisbezoek aanrekenen.

Ga naar het vaccinatiecentrum als het kan. Dat is de snelste weg om gevaccineerd te worden. Het vaccinatiecentrum is toegankelijk en je mag begeleiding meenemen voor ondersteuning. Heb je geen begeleiding, maar wel ondersteuning nodig in het vaccinatiecentrum? Onze vrijwilligers staan voor je klaar. Kan je het vaccinatiecentrum niet bereiken, ook niet met hulp van jouw netwerk? Het callcenter helpt je dan graag verder. Je kan ze bereiken op 015 25 61 25.

De thuisvaccinatie is voor mensen die echt niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, ook niet met hulp. Het gaat dan om mensen die:

  • bedlegerig zijn
  • een vorm van dementie hebben die een verplaatsing naar het vaccinatiecentrum moeilijk maakt
  • lijden aan een ernstige psychiatrische problematiek
  • Zich door een ernstige fysieke handicap niet kunnen verplaatsen
  • behandeling ondergaan die verplaatsing naar het vaccinatiecentrum te risicovol maken.

De huisarts moet de situatie beoordelen en samen met jou kijken of je naar het vaccinatiecentrum kan komen.

Wanneer en hoe kan je thuis gevaccineerd worden?

  1. Jouw huisarts zal je contacteren of je kan hem/haar zelf contacteren.

Jouw huisarts zal in overleg met jou beslissen of je thuis gevaccineerd moet worden. Hij/zij zal met jou ook afspreken of hij/zij je zelf zal vaccineren of dat een arts of verpleegkundige van het vaccinatiecentrum bij jou langskomt.

  1. Krijg je een uitnodiging van het vaccinatiecentrum? Laat het centrum weten dat je niet kan komen, zo hoeven zij niet op jou te wachten en kunnen ze andere mensen helpen.

Bel daarvoor naar het nummer van het vaccinatiecentrum dat op jouw uitnodiging staat.

  1. Jouw huisarts zal afspraken maken met het vaccinatiecentrum om een vaccin af te halen of te regelen dat een arts of verpleegkundige langskomt.

Hoe snel je thuis gevaccineerd kan worden, zal jouw huisarts met je bespreken en hangt af van zijn/haar mogelijkheden en die van het vaccinatiecentrum.

  • Jouw huisarts moet daarvoor eerst met het vaccinatiecentrum een afspraak kunnen maken om een vaccin voor jou af te halen of het mobiele vaccinatieteam van het vaccinatiecentrum voor jou aanvragen.
  • Daarna zal jouw huisarts je vaccineren tijdens eens van zijn/haar huisbezoeken die hij/zij normaal al bij jou ging doen of de arts/verpleegkundige van het vaccinatiecentrum zal jou laten weten wanneer zij in jouw buurt zijn om bij je langs te komen voor vaccinatie.

Dat zal altijd wat langer duren dan wanneer je naar het vaccinatiecentrum kan komen. Maar je mag er zeker van zijn dat er een vaccin voor jou voorzien wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies  Meer info